Cine  nu a auzit încă de untul de arahide – mic-dejunul campionilor? 

Când eram copil primeam constant cadou de la rudele din străinătate câteva borcane de unt de arahide. În acea perioadă acest produs se găsea destul de rar prin magazinele de la noi din oraș. Așadar, atunci când nimeream un astfel de cadou era un fel de sărbătoare. Combinația ideală atunci era untul de arahide cu gem făcut în casă din gutui. 

Și astăzi această rețetă este favorita mea de departe. La această combinație astăzi mai alătur și o ceașcă de cafea neagră. Gustul celor trei ingrediente principale mi se pare că se completează perfect. Pe lângă savoare acest mic-dejun este si unul foarte sățios, reușind să mă păstrez activ multe ore după aceea. 

Astăzi astfel de produse se găsesc în aproape toate magazinele de produse naturiste și plafarele din toată țara. Bine-nțeles că există o gamă variată de brand-uri și de mixturi ale acestui produs, fiecare dintre ele având propriile puncte forte. 

Din aceste numeroase variante eu optez pentru produsele celor de la Sunday Bites, un brand autohton de produse culinare faine. Unturile sunt produse în Romania, fără zahăr, fără sare, fără conservanți, fără alte uleiuri adăugate și fără grăsimi hidrogenate. Modul în care sunt preparate aceste produse corespunde exigențelor și celor mai pretențioși consumatori. 

Gama de unt de alune este destul de variată, după cum puteți vedea din prezentarea de mai jos. 

Sunday Bites gama unt de arahide

 

Beneficiile untului de arahide

Consumul untului de arahide are numeroase beneficii pentru organism, dincolo de desfătul gustului:  

  • Sursa bogata de proteine – având în vedere că 100 g de unt de arahide conțin peste 25 de grame de proteine, untul de arahide este considerat o importanta sursă proteică. 
  • Scade colesterolul – grăsimile sănătoase din untul de arahide concurează cu cele din uleiul de măsline. 
  • Reduce riscul de diabet de tip 2  
  • Sursa generoasa de vitamine – untul de arahide conține o mulțime de vitamine cu efecte benefice asupra sănătății: vitamina A, vitamina C și vitamina E.  
  • Proprietăți antioxidante  

 

Untul de arahide – mic-dejunul campionilor
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *