I.R.A.D
“IMPLICĂ-TE RESPONSABIL, ACȚIONEAZĂ ŞI DECIDE!”

COMUNICAT DE PRESĂ

CONFERINȚA DE ÎNCHEIERE A PROIECTULUI
30 martie 2023


Asociația Active Yourope anunţă finalizarea implementării proiectul cu titlul IRAD, “Implică-te responsabil, acționează şi decide!”. Evenimentul de încheiere al proiectului va avea loc Joi, 30 martie 2023,  începând cu orele 14.30, în locația din str. Împăratul Traian, nr. 29, Craiova.
Proiectul IRAD, “Implică-te responsabil, acționează şi decide!” este un proiect derulat de Asociația Active Yourope în parteneriat cu Icelandic Human Rights Centre, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare civică și participare la vot în rândul tinerilor, prin oferirea accesului la informații corecte și adevărate în mediul online si prin simularea si implementarea de activități civice, pentru dezvoltarea comunității locale.

Proiectul IRAD

A demarat la 1 martie 2022 și a beneficiat de un grant în valoare de 74.975,00 euro și s-a derulat pe parcursul a 13 luni.
La acest eveniment sunt invitați să participe, alături de reprezentanții promotorului, directorii celor 3 unități de învățământ implicate în proiect, actori locali, directori de școli, cadre didactice interesate, reprezentanți ai mass media.
În cadrul conferinței, vor fi prezentate principalele obiective ale proiectului, acțiunile și activitățile desfășurate precum și rezultatele proiectului.

 

IRAD

Activitățile întreprinse

In cadrul proiectului au dus la atingerea obiectivelor specifice ale proiectului:
Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților a 500 de copii din 3 licee din Băilești și Segarcea pe parcursul a 12 luni de proiect referitoare la cetățenia activă, drepturile omului, voluntariat, implicare comunitara, egalitate de șanse si mobilizare comunitară prin organizarea unei campanii de promovare și de informare privind activismul civic, prin organizarea de alegeri locale /ONG-uri simulate care vor iniția măsuri de rezolvare a problemelor comunității
Îmbunătățirea cunoștințelor, abilitaților, aptitudinilor a 60 cadre didactice din 3 licee din orașe mici din Dolj privind instruirea tinerilor in domeniul drepturilor omului a implicării civice prin transfer de bune practici din partea partenerului islandez pe parcursul a 12 luni de proiect
Creșterea gradului de informare în privința identificării și filtrării informațiilor, a consumului conștient de produse media în rândul a 300 de tineri din 3 licee din comunități insuficient deservite din Dolj pe parcursul a 2 luni de proiect prin desfășurarea unei campanii de media litercy si fake news
Dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-ului prin desfășurarea unei activități de instruire de 3 zile privind managementul voluntarilor, fundraising si planificare strategică pentru 10 membri.

 Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare: Islanda, Liechtenstein, Norvegia. Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge. Acestea acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Pentru informații suplimentare: irad@activeyourope.ro

Proiectul a fost derulat de Asociatia Active Yourope

Active Yourope

I.R.A.D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *