După o perioadă în care vremea ne-a oferit temperaturi demne de iernile de altă dată, a venit și momentul nostru de răsfăț.
Pentru a ne încălzi puțin și pentru a socializa ne-am mobilizat încă odată și am organizat o degustare cu vinuri oltenești.
Pentru mine a fost prima degustare după mult timp așa că am urmărit să profit la maximum de această ocazie. Pe lângă faptul că m-am reîntâlnit cu vechi prieteni cu care ne-am întins la discuții pe subiecte diverse, am și savurat vinurile celor de la Catleya.

Degustarea

De data aceasta am avut către degustare și implicit și către o analiză critică patru vinuri:
Freamăt Alb 2021 (Fetească Albă si Fetească Regală) + Aperifrais Ile de France
Freamăt rosu 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc) + Emmentaler Delaco
Perfect Simplu Cabernet Franc 2019 + Havarti Castello
Perfect Simplu Syrah 2018 + Grand Blue Delaco


După cum v-am obișnuit, de fiecare dată vinurile sunt degustate în combinație cu o brânză special aleasă pentru a forma acel pairing. Pairingul este îmbinarea perfectă dintre vin și brânză (în cazul nostru). Ideal ar fi ca împerecherea lor să producă o experiență specială, diferită de cea a fiecărui produs separat.

Alegerea

Revenind la perechile oferite către degustare pot spune cu mâna pe inimă că a fost foarte greu de ales care e preferata mea. Din cele patru perechi primele trei au fost pentru mine extrem de interesante. Și cea de a patra – Perfect Simplu Syrah 2018 + Grand Blue Delaco – a fost foarte reușită, dar parcă totuși îi lipsea ceva. Pentru majoritatea participanților perechea nr. 4 a fost aleasă ca fiind cea mai reușită.
Pentru mine decizia nu a fost deloc simplă. Deși sunt un fan al vinurilor roșii, de data aceasta îl declar câștigăror pe singurul vin alb al serii Freamăt Alb din 2021 care alături de Aperifrais Ile de France au reușit să introducă rapid în atmosfera unei seri pline de ‘freamăt’ și încântare.
Freamătul Alb este un cupaj echilibrat dintre Feteasca Albă și Feteasca Regală. Nu mai știu exact care au fost proporțiile fiecăreia, dar cu siguranță au fost cele potrivite pentru a crea acest vin tânar, cu destul de mult corp pentru un vin alb. Aromele oferite de către cele două soiuri de Fetească au fost sublime amintindu-mi de diminețile de vară când îmi începeam ziua cu un fruct proaspăt, rece și care reușește să îți ofere vigoare pentru primele ore ale zilei.

Concluzii

Legat de brânzeturi tot ce pot spune este că au fost alegerea excelentă lângă un astfel de vin. Textura ușor cremoasă s-a înțeles extrem de bine cu aromele oferite de condimentele de deasupra. Împreună au reușit să scoată și mai bine în evidență aromele și textura destul de corpolentă a vinului.
Deși nu mi-a fost ușor, pot spune că perechea nr 1 a fost într-adevăr un number one prin ceea ce ne-a oferit.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului blogosferic oltenesc Branzeturi cum se… cuVin, iar gazdă ne-a fost de astă-dată restaurantul C House Milano.

Momente de răsfăț cu Catleya
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *