pahare Virgin Green

Nu știu câți dintre voi v-ați gândit cu adevărat cum ați putea reutiliza o serie de materiale și recipiente. Uneori soluțiile de reutilizare a unor materiale sau flacoane de sticlă/plastic ne sunt la îndemână. Astfel s-au gândit și cei de la Virgin Green: cum ar putea reutiliza o serie de recipiente, pe care oamenii le aruncă în mod uzual. Astfel a luat naștere conceptul lor de upcycling 

Ideea de la care au plecat a fost extrem de simplă: să găsească soluții de a valorifica obiecte pe care alții le consideră deșeuri. Au încercat prin puterea exemplului, să tragă un semnal de alarmă asupra necesității protejării mediului. Prin campania desfășurată de ei doresc să atragă tinerii și nu numai, către ceea ce se numește economie sustenabilă. Conceptul nu este nou. Economia sustenabilă prevede folosirea cât mai eficientă și pe termen lung a resurselor de care dispunem.  

Despre reciclare și protejarea mediului înconjurător am mai vorbit/scris în numeroase ocazii. Cu toții ne dorim să avem un mediu mai curat, dar câți dintre noi facem cu adevărat ceva? De multe ori uităm să colectăm selectiv deșeurile în vederea reintroducerii lor în circuitul economic.  

Virgin Green și atelierul creativ

Zis și făcut.  Soluțiile găsite de către cei de la Virgin Green s-au îndreptat spre reciclarea creativă a sticlei. Mai precis recipientele de sticlă, pe care cei mai mulți dintre noi le aruncă după ce au consumat conținutul.  Sticlele vechi au ajuns să constituie materia primă a unor produse extrem de utile și chiar drăguțe.  

atelier Virgin Green
atelier Virgin Green

Urmărind pagina lor web putem vedea cum un morman de deșeuri s-a transformat în ceva foarte util. Sticla odată ajunsă în mâinile lor revine la viață. Se transformă din obiectul  eligibil de a ajunge deșeu poluant, într-un obiect ce va fi utilizat pe termen lung.  

pahare Virgin Green
pahare Virgin Green

Salvarea sticlelor se traduce prin reutilizarea creativă a materialelor. Astfel dând naștere unor creații foarte practice: pahare upcycling, lustre decorative sau chiar suporturi pentru candele parfumate. Pentru a putea admira și/sau cumpăra produsele Virgin Green accesați pagina lor, gama fiind destul de variată. Toate produsele sunt unicat și sunt confecționate din sticlă reutilizată. Lumânările sunt făcute din ingrediente naturale. 

Virgin Green – arta de a recicla creativ
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *