Organizație neguvernamentală, ONG
organizație neguvernamentală, ONG
Asociația care implementează proiectul Stop abuzului de alcool în județul Dolj

   Joi 22 septembrie a fost lansat proiectul Stop abuzului de alcool. Proiectul a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă organizate la Casa de Cultură Traian Demetrescu și va fi implementat de către Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni.

     Inițiativa celor două organizații craiovene este singura câștigătoare a concursului organizat în cadrul programului de responsabilitate socială a Heineken pentru comunități și CSR Nest.

     Programul Heineken pentru comunități este un program de adresat organizațiilor neguvernamentale din 4 comunități: Craiova, Constanța, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc. Pentru prima dată de la lansarea acestui program, proiectele pot fi implementate și în comunitățile din județele aferente celor 4 comunități mai sus menționate.

     Proiectul celor de la Asociația Evolve se adresează în special elevilor cu vârste cuprinse între 10-18 ani din 7 localități doljene: Craiova, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Cerăt, Lipovu, Sadova. Activitățile principale vor fi derulate în cadrul unor instituții de învățământ din aceste localități și vor cuprinde:

  • Acțiuni de informare privind riscurile consumului abuziv de alcool – activitate ce va fi susținută cu reprezentanți ai comunităților implicate, ce vor fi selectați din rândul profesorilor din școlile aferente celor 7 localități, dar și din rândurile asociațiilor partenere din aceste comunități,
  • Activități de învățare informală și non-formală cu elevii școlilor vizate – peste 350 de elevi vor fi implicați în aceste acțiuni,
  • Va fi creată o platformă cu rol de informare continuă, ce va fi formată dintr-un site dedicat proiectului – cu informații și statistici relevante pentru tema proiectului, videoclipuri cu exemple și contra-exemple referitoare la consumul de alcool, în care vor apărea personalități/vedete din diferite domenii de activitate (sport, blogosferă – Chinezu, artiști) care vor susține cauza și îi vor îndemna pe copii/elevi să fie mult mai atenți cu modul în care aleg să-și petreacă timpul liber și ce modele aleg pentru a le urma; cauzei i se va alătura un număr însemnat de bloggeri locali și nu numai care vor publica periodic articole relevante despre proiect (mesaj, acțiuni, statistici, rezultate); platforma va avea și o componentă specială – o aplicație de mobil, ce va putea fi descărcată gratuit și care va ajuta la construirea unei hărți de risc cu locurile unde se consumă alcool în mod abuziv și unde se vinde alcool minorilor.

     Durata de implementare a proiectului este de 5 luni, urmând ca după finalizarea acțiunilor prevăzute și întocmirea unui raport, ce va fi făcut public, să continue ca proiect informațional în cadrul căruia vor fi derulate periodic diferite campanii.

program de finanțare
program de responsabilitate socială
AsBO
Asociația Bloggerilor Olteni
STOP ABUZULUI DE ALCOOL – Conferință de lansare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *