Spider-Man Far From Home este ultimul film din seria cu super eroi de la Marvel. Povestea se înscrie în nota generală a filmelor cu super eroi din ultimii ani. O poveste în care protagonistul salvează planeta, glumele de Hollywood sunt prezente la tot pasul și adolescenți pentru care astfel de evenimente, în care apar monștri ce doresc să distrugă Pământul, sunt la ordinea zilei.

Ce face notă discordantă este decorul. De data aceasta acțiunea nu se mai petrece în America. Spider-man vine în Europa, în principalele orașe turistice: Praga, Veneția, Berlin, Amsterdam și Londra.

Ca notă generală filmul este destul de plăcut, mai ales dacă nu ai așteptări prea mari. Este genul de producție destinată categoriei de adolescenți, care se concentrează foarte mult pe evenimente și pe elementele care produc amuzament și care se regăsesc din plin în Spider-Man Far From Home.

Un element interesant despre acest film este că prezintă, sub formă artistică și câteva probleme ale zilelor noastre. Este vorba despre fenomenul fake-news.  Atât modul de producere al lui, cât mai ales modul în care oamenii reacționează în urma primirii unor informații false. Accentul cade într-un mod interesant asupra modului în care sunt transmise știrile false. Oamenii au tendința de a lua lucrurile foarte repede de-a gata: dacă a spus la știri ceva este automat așa.

Pe de altă parte filmul abordează problemele actuale globale dintr-o perspectivă interesantă: amenințarea nu mai vine de data această din exterior, ci chiar din partea noastră. Mânați de lăcomie ajungem să distrugem tot în jurul nostru pentru un moment de recunoștință și satisfacție materială. Omul ajunge să se folosească de elementele primordiale: aer, apă, foc și pământ, pentru a face rău. Bineînțeles toate acestea prezentate într-o manieră artistică.

Pentru a nu da spoiler filmului o să mă opresc aici cu descrierea.

Cei care doresc să vadă filmul împreună cu prietenii o pot face la cinematograful Inspire Cinema – Craiova

Spider-Man Far From Home
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *