Community Day Craiova

A fost Community Day Craiova – conferința celor pasionați de IT. Evenimentul a fost organizat de către cei de la Școala Informală de IT alături de partenerii lor. Evenimentul s-a dorit a fi unul prin care se prezintă rezultatele Școlii Informale de IT de la înființare până în prezent.

De-a lungul celor câțiva ani în care au fost organizate mai multe rânduri de cursuri în principalele orașe cu industrie IT a țării (Craiova, Cluj-Napoca, București, Brașov, Iași, Timișoara). Au fost școliți peste 3500 de tineri. De cele mai multe ori acești tineri provin din medii diverse, cu ocupații profesionale dintre cele mai diverse: de la coafeze, teologi până la studenți ai facultăților de profil Informatică. Profilul acestor cursanți ne demonstrează că nu contează vârsta sau pregătirea profesională. Dacă ai o pasiune și te dedici nu ai cum sa nu reușești. Cu toții putem putem lua anumite decizii în viață, care se pot dovedi a nu fi dintre cele mai bune. Astfel ne putem reorienta oricând dorim. Singura condiție este aceea de a te dedica domeniului și de a depune suficient de mult efort.

Școala Informală de IT

Se poate mândri cu un număr de peste 100 de colaboratori, 120 de parteneri – firme din domeniul IT și cu un număr foarte mare de cursanți care se angajează în domeniu la scurt timp după absolvire.

Au fost prezenți și foști și actuali cursanți care au vorbit despre succesul reușit în urma urmării acestor cursuri ale școlii. Aceștia au accentuat nevoia de a te implica activ și cu efort susținut în activitățile cursurilor. Este foarte important să lucrezi singur cât mai mult timp. Să te lovești de anumte probleme specifice și să încerci să le rezolvi. Astfel îți vei putea creea anumite abilități extrem de râvnite de către angajatorii din domeniul IT.

De asemenea un alt aspect pe care s-a pus accentul în cadrul evenimentului a fost acela al CV-ului. Nu este suficient să trimiți un fișier prin poșta electronică unui recruter. Documentul trebuie să cuprindă și câteva referințe către proiecte personale lucrate în tehnologia și în limbajul în care dorești să te dezvolți. Asta denotă încredere în forțele proprii, dorință de muncă și curiozitate.

Community Day Craiova – conferința celor pasionați de IT
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *