Un grup select de amatori de vinuri și brânzeturi s-a adunat pentru a participa la un eveniment special de degustare: POLTENIA Taste 2024. Vinurile de Vînju Mare, cunoscute pentru complexitatea lor aromatică și echilibrul gustativ impresionant, au fost în centrul atenției, acompaniate de o selecție diversificată de brânzeturi poloneze.

Degustarea selectă a avut loc într-un cadru cultural autentic și încărcat de semnificație, la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova  care tocmai a aniversat 10 ani de existenta.

Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova

Evenimentul a început cu o introducere făcută de Daniel Botea. Absolvent de master Expertizare Viti-Vinicola si degustător autorizat de brânzeturi, ne-a explicat caracteristicile fiecărui vin prezentat, punând accent pe particularitățile regionale ale podgoriilor de la Vînju Mare.

Traducerea pentru oaspeții polonezi a fost asigurată de Magda Filary, lector de limba polonă și coordonator al Centrului de Limbă și Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova. 

Iată ce am degustat:

  1. Domeniile Vînju Mare Sauvignon Blanc demisec + Camembert,

  2. Domeniile Vînju Mare Rose demisec + Rycki Maasdam,

  3. Domeniile Vînju Mare Merlot demisec + Rubin Skarby Serowara,

  4. Vinul Principelui Cabernet Sauvignon si Syrah + Serek Zakopianski 

Câștigătorul

Preferatul meu, Merlot demisec, cu arome intense și o complexitate care m-a captivat din primul moment. Notele de zmeură, afine și mure s-au îmbinat armonios cu textura catifelată și taninii bine încadrați ai vinului. În plus, savurarea acestui vin alături de brânza Rubin Skarby Serowara a fost o alegere inspirată; gustul sărat și ușor picant al brânzei a scos în evidență dulceața subtilă a Merlotului, creând un echilibru gustativ perfect și oferind o adevărată sărbătoare senzorială.

Degustarea a fost nu doar un prilej de a savura vinuri excelente și brânzeturi alese. A fost și o ocazie de a celebra și aprofunda legăturile culturale între România și Polonia. Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză Craiova, gazda evenimentului, este cunoscut pentru activitățile sale variate. Aceste includ cursuri de limbă și literatură poloneză, evenimente de film, expoziții de artă și serate muzicale, poezie şi bucătărie poloneză. Inițiativele subliniază angajamentul centrului de a promova schimburile culturale și de a oferi un spațiu de întâlnire și de învățare pentru comunitate.

Evenimentul de degustare a fost, de asemenea, oportunitatea perfectă pentru a întâlni oameni noi, de a împărtăși povești și de a ne bucura de un moment de repaus cultural într-o atmosferă relaxată și prietenoasă , dar și de a face planuri. Urmeză o seară de gătit pierogi pe 1 iunie iar pe 8 iunie centrul va găzdui un atelier de scrapbooking.

Degustare de Vinuri de Vînju Mare la Centrul Cultural Polonez
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *