Explorând Aradul, am avut ocazia să mă bucur nu doar de delicatesele de la Hotel Parc Moneasa, ci și de numeroasele obiective turistice și experiențe culinare pe care le oferă această regiune. Am fost uimit de diversitatea și bogăția locurilor vizitate.

Pâncota și cultura vinului

Am ajuns pentru prima dată în Arad în urmă cu 15 ani în timpul unei inițiative a grupului de colegi. Ne doream să vizităm cât mai mult din Timișoara și Arad. La acel moment, neavând mașini, ne-am mulțumit cu trenul. Călătoria cu trenul cu o gașcă de studenți are avantajele ei, distracția începând de pe peron. La capitolul dezavantaje aș adăuga mobilitatea.

Acum, datorită lui Daniel Scridon și Călin Bobora, am avut un program plin de varietate. După drumul lung de la Craiova, ne-am răcorit în Arad cu un Sprizz de la Familia Darabont. După această răcorire eram pregătit pentru o vizită la Muzeul Vitei de Vie și al Vinului din Pâncota.

Primarul Dan Pocriser și părintele Petru Darau, absolvent de Viticultură la Timișoara, ne-au fost gazde primitoare. Așezământul Cultural găzduiește camere dedicate vinului și vitei de vie, prezentând fluxul tehnologic al producției de vin.

Expoziția are peste 300 de piese din țări precum Ungaria, Elveția, Serbia și România. Circuitul include, de asemenea, o sală dedicată satului tradițional.

Am fost plimbați printre vii de către primar și, în mijlocul naturii, am savurat un picnic rustic stropit cu vinuri locale. În dar, am primit o sticlă de vin pentru acasă, pe care încă nu am deschis-o. După masa copioasă am fost invitați să dăm o tură prin împrejurimi. Pe drum, am zărit căprioare, cerbii lopătari lăsându-se așteptați.

Cetatea Șiriei și istoria sa fascinantă

La Cetatea Șiriei am ajuns după un mic dejun copios la Moneasa, a doua zi după vizita la Pâncota. Aceasta, atestată este atestată documentar din 1169, a văzut figuri istorice precum Ștefan din Siria, Iancu de Hunedoara, Matei Corvin, Familia Bathory, Gheorghe Doja și Mihai Viteazul. Cetatea domină zona, oferind o priveliște impresionantă.

Roca Brună: O experiență culinară de neuitat

După ce am coborât de la cetatea Șiriei, ni s-a făcut din nou foame. Ni s-a propus să luăm prânzul La Roca Brună, am avut parte de fine dining. Proprietarul, Dan Anca, ne-a povestit istoria locului și ne-a făcut turul proprietății.

Am început cu diverse tipuri de pizza, urmate de pate de ficat de pui și unt aromatizat, întinse pe pâine locală. Punctul culminant a fost felul principal, cu porc la garniță, chipsuri de conopidă, piure de cartofi cu trufe și pesto de leurdă. Le-am asociat cu vinuri atât de bune încât și un fluture a fost atras să guste dintr-o picătură de vin roșu.

 

Prin aceste vizite #prinARAD am bifat câteva dintre principalele atracții ale judetului. Și nu au fost doar simple vizite, ci am primit o serie de experiențe atât culinare, cât și momente plăcute alături de prieteni și oameni dedicați.

#prinARAD este un eveniment organizat de Daniel Scridon si Calin Bobora si are ca sponsor principal Hotel Parc Moneasa. Ne-au fost alaturi:

Pentru ca am avut tot felul de activitati solicitante, ne-am hidratat cu apa DolceVita de la Grand Mass.

Descoperind Aradul: Un periplu turistic și gastronomic
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *