Vinurile reprezintă nu doar o parte a culturii gastronomice, ci și un element esențial în celebrarea momentelor speciale. Recent, am avut privilegiul de a participa la un eveniment de degustare organizat de Domeniile Vinju Mare, un renumit producător de vinuri din România, cunoscut pentru calitatea excepțională a produselor sale. În cadrul acestui eveniment, am explorat nu doar varietatea de vinuri oferite, ci și combinațiile lor cu brânzeturi fine de la Delaco, într-o atmosferă încărcată de tradiție și modernitate la Casa Romanescu (Casa Universitarilor).

Vinurile și pairingul

Degustarea a inclus patru vinuri distincte, fiecare asociat cu o brânză specifică pentru a maximiza experiența gustativă. Printre acestea, *Vinul Principelui Tămâioasă Românească și Chardonnay*, asociat cu Aperifrais Ile de France, și *Prince Vlad Feteasca Neagra*, acompaniat de Grana Padano Delaco D’Excepție, s-au distins prin complexitatea și armonia lor. Personal, am fost deosebit de atras de primul și cel de-al patrulea vin, care au reușit să îmi capteze atenția și să îmi satisfacă paleta gustativă într-un mod unic. Și pentru că la o orice degustare se recomandă și o hidratare pe măsură, noi ne-am conformat și am ales apa Dolce Vita – apă de izvor cu un pH de 7.5 produsă după ultima tehnologie de filtrare și tratare.

Tămâioasă Românească și Chardonnay, primul vin degustat, mi-a lăsat o impresie profundă datorită dulceții subtile și aromelor florale, îmbogățite de o aciditate bine echilibrată care îl făcea nu doar plăcut la gust, ci și remarcabil în combinație cu brânza cremoasă Aperifrais. Această asociere a fost, fără îndoială, punctul culminant al serii pentru mine, motiv pentru care l-am desemnat drept vinul câștigător al serii.

Pe lângă pairingurile propuse oficial, am experimentat și alte combinații, testând cum diferite texturi și arome se completează sau contrastază între ele. Aceste experimente culinare mi-au permis să apreciez versatilitatea vinurilor și să înțeleg mai bine complexitatea gusturilor care pot transforma o masă obișnuită într-o experiență memorabilă.

Evenimentul a fost și mai special datorită prezenței unor reprezentanți din Polonia și Suedia, ceea ce a adăugat o dimensiune internațională întâlnirii. Schimburile de opinii și discuțiile despre preferințele culturale în materie de vinuri și brânzeturi au fost nu doar educative, dar și extrem de plăcute.

Ambianța

La Casa Romanescu, locația aleasă pentru acest eveniment, am fost impresionat de arhitectura elegantă și de modul în care atmosfera locului a completat experiența degustării. Meniul a fost atent selecționat pentru a complimenta vinurile și brânzeturile prezentate, fiecare preparat fiind gândit să accentueze și să respecte profilul aromatic al băuturilor.

Această experiență de degustare a reușit să sublinieze importanța alegerii corecte a vinului pentru diferite ocazii și mese. De asemenea, a fost o dovadă a faptului că vinurile de calitate, cum sunt cele de la Domeniile Vinju Mare, pot transforma orice întâlnire într-un moment de neuitat.

Pentru cei interesați de o explorare mai profundă a vinurilor și brânzeturi recomand cu căldură să viziteze paginile de Facebook și Instagram ale Domeniile Vinju Mare, unde pot descoperi mai multe despre tradiția și inovația pe care această cramă le îmbină pentru a produce vinuri excepționale. Asigurați-vă că urmăriți și Delaco pentru o incursiune în lumea brânzeturilor fine și diverse.

Serată de Degustare – O Simfonie de Vinuri și Brânzeturi
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *