Cu toții am auzit despre domeniul IT ca fiind unul în care salariile țin pasul cu vremurile. Iar dacă nu lucrezi în acest domeniul, cu siguranță te-ai gândit măcar o dată să devii IT-ist. Dacă și tu te regăsești în cele afirmate anterior cu siguranță Community Day ți se adresează. Acest eveniment este pentru cei pasionați de domeniul IT, dar care nu fac parte încă din această comunitate.

Scoala Informala de IT
Community Day

Evenimentul a fost organizat de către Școala Informală de IT alături de reprezentanții unor firme de profil din Craiova. Scopul întâlnirii a fost acela de a-i întâlni pe cei care doresc să afle noutăți din acest domeniu. Intrarea la eveniment a fost liberă și a oferit participanților ocazia de a adresa întrebări în mod direct celor care conduc businessuri in IT. 

Recent am avut numeroase discuții cu prieteni, cunoscuți sau pur si simplu cu membrii diferitelor comunități online legate de modul în care te poți angaja în acest domeniu. Dacă nu ai absolvit o facultate de profil și vrei să lucrezi în IT trebuie să spun că acest eveniment ți-ar fi răspuns la această întrebare. 

Cum poți ajunge programator

În linii mari dacă vrei să lucrezi ca programator, tester, UX designer și nu ai dobândit încă aptitudinile necesare ai la îndemână câteva opțiuni:

  • prima ar fi să te înscrii la o facultate de profil. Asta necesită resurse mai multe: de bani, timp. Dar are avantajul că îți oferă numeroase cunoștințe și procesul de învățare nu are o curbă bruscă.
  • o a doua variantă este să înveți singur. Dacă ești bun autodidact te poți folosi lejer de numeroasele resurse. Internetul este plin de tutoriale, articole, bloguri si forumuri dedicate. În plus există și platforme online cu content foarte bun.
  • o a treia variantă este cea în care apelezi la traineri bine pregătiți. Din această categorie face parte și Școala Informală de IT. Avantajele sunt multiple, de la parcurgerea drumului de la curios/pasionat la cea de specialist este mult mai scurtă. În plus procesul de învățare într-un sistem organizat este mult mai eficient. Uneori atunci când vrei să înveți ceva complet nou poți ajunge ușor demotivat. Și asta se întâmplă atunci când te lovești de chestiuni noi. Iar în acele momente dacă nu ai pe cineva care să te ajute se instalează deznădejdea. De aici până la abandonarea procesului de învățare nu mai este decât un pas.

Până la urmă depinde numai de tine ce cale urmezi pentru a deveni programator un IT-ist relevant pentru domeniul tău.

Community Day – Școala informală de IT
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *