Robert Mugabe

Lovitură de stat în Zimbabwe – acesta pare să fie unul dintre titlurile principale ale publicațiilor internaționale din această dimineață.

Se pare că dictatorul Robert Mugabe a fost înlăturat de la conducerea țării după aproape patru decenii, timp în care a condus țara africană cu o mână de fier.

Robert Mugabe
Robert Mugabe

Deși se pare că liderii militari din Zimbabwe au negat că ar fi fost vorba de o lovitură de stat militară, mai multe surse occidentale au afirmat cu subiect și predicat că ar fi vorba despre o preluare a puterii de către fracțiuni militare. În cursul nopții trecute armata a preluat conducerea asupra postului național de radio și a televiziunii de stat, iar pe străzile din Harare s-au auzit numeroase focuri de armă și explozii, unele chiar în apropierea reședinței președintelui.

De câteva zile au început să apară informații cu privire la o posibilă lovitură de stat în Zimbabwe, asta după ce Robert Mugabe l-a demis din funcția de Vicepreședinte pe Emmerson Mnangagwa, 75 de ani, iar numeroși generali au amenințat în numeroase rânduri că armata va interveni dacă președintele țării va continua să înlăture din luptătorii care au luptat pentru eliberare.

În ultima perioadă în Zimbabwe a început o luptă pentru a câștiga dreptul de conduce țara după ce au apărut informații cu privire la o posibilă înlocuire a lui Mugabe, de 93 de ani, cu actuala soție a acestuia care este cu 40 de ani mai tânără. Liderii politici și militari ai națiunii africane par să nu fi fost de acord cu aceste posibile schimbări și au urmărit înlăturarea clanului actualului lider..

În acest moment nu este foarte clară situația lui Robert Mugabe, unele surse afirmând că este ținut prizonier/sau arestat, iar alte surse, din cadrul armatei, afirmă că liderul este în siguranță și protejat de grupurile care doresc să destabilizeze țara, fără a preciza însă unde se află președintele.

Lovitură de stat în Zimbabwe, dictatorul Robert Mugabe a fost înlăturat
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *