O Experiență Unică la Degustarea Vinurilor de la Familia Darabont

Recent am avut privilegiul de a participa la o degustare de vinuri organizată de Crama Familia Darabont. Evenimentul a avut loc într-o atmosferă deosebită la C House Milano din Craiova, unde am avut ocazia să descopăr și să mă bucur de o selecție excepțională de vinuri, însoțite de brânzeturi fine oferite de Delaco.

Introducere în Lumea Cramei Familia Darabont

Crama Familia Darabont este un nume ce rezonează cu pasiunea pentru viticultură și inovație. La a treia generație de viticultori, familia gestionează peste 40 de hectare de vie în satul Biharia, pe dealurile Crișanei. Această regiune este cunoscută pentru terroir-ul său unic, preponderent format din calcar, argilă și loess, care conferă vinurilor o tipicitate distinctă și inconfundabilă.

Vinurile produse de Crama Familia Darabont sunt rezultatul unei combinații de tradiție și tehnologie modernă. De exemplu, crama utilizează drone pentru stropirea viței-de-vie, reducând astfel impactul asupra mediului și îmbunătățind eficiența. De asemenea, crama a devenit autosustenabilă datorită panourilor solare, depășind necesarul de consum energetic prin generarea propriei energii.

Vinurile și Brânzeturile Degustate

Degustarea a inclus șase perechi de vinuri și brânzeturi, fiecare cu o poveste unică și arome distincte. Vinurile prezentate au fost:

1. Mezzin (vin spumos extra dry) + Aperifrais Ile de France

2. Darabont Feteasca Regala (alb sec) + Camembert Ile de France

3. URME Cuvee Alb (alb sec Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba) + Havarti Castello

4. Fleurt (rose sec Burgund Mare, Feteasca Neagra) + British Cheddar Delaco D’Exceptie

5. URME Cuvee Rosu (rosu sec Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon) + Cascaval Sofia Delaco

6. Projekt M (rosu sec Merlot) + Grana Padano Delaco D’Exceptie

Între vinuri ne-am hidratat cu apa de la Dolce Vita. Este obligatoriu ca la astfel de evenimente sa tinem cont si de hidratare.

 

Vinul Preferat: Mezzin

Dintre toate vinurile degustate, cel care mi-a captat cel mai mult atenția a fost Mezzin, un vin spumos extra dry. Acest vin este un cupaj proaspăt de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Fetească Albă, cu o aciditate echilibrată și o dulceață discretă care îl face extrem de revigorant. Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest vin a fost echilibrul său perfect și persistența aromatică, care l-au transformat în companionul ideal pentru Aperifrais Ile de France.

Evaluarea Vizuală a Aperifrais Ile de France

Aperifrais Ile de France a fost un adevărat deliciu vizual. Brânza are un aspect cremos, cu o pastă moale și consistentă, fără gauri de fermentație sau mucegai. La exterior, bucatelele sunt acoperite cu diverse topping-uri de legume și ierburi aromate, ceea ce le conferă un aspect foarte atrăgător.

Evaluare Olfactiv-Gustativă

La nivel olfactiv, Aperifrais îți întâmpină simțurile cu arome proaspete și herbacée. Structura în cavitatea bucală este fină și cremoasă, echilibrul gustativ fiind desăvârșit de aromele delicate și complexe ale topping-urilor. Persistența aromatică este remarcabilă, lăsând o amprentă plăcută și durabilă.

C House Milano: Locația Perfectă pentru Degustare

Locația în care a avut loc degustarea a fost C House Milano, un loc elegant și primitor. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această locație a fost atmosfera rafinată și meniul diversificat, care a completat perfect vinurile degustate. Am savurat fiecare moment, de la ambianța plăcută până la serviciile ireproșabile oferite de personalul restaurantului.

Descoperiri și Întrebări din Cadrul Degustării

Pe parcursul degustării, am avut ocazia să aflu numeroase informații interesante despre vinuri și brânzeturi. De exemplu, am aflat că Familia Darabont utilizează etichete termosensibile pentru vinurile lor, care își schimbă culoarea pe măsură ce vinul se răcește, indicând astfel temperatura optimă de servire. Acest detaliu nu doar că adaugă un element inovativ, dar și îmbunătățește experiența de degustare pentru consumatori.

La final

Degustarea vinurilor de la Crama Familia Darabont a fost o experiență de neuitat, plină de descoperiri gustative și olfactive. Dintre toate vinurile prezentate, Mezzin a fost cu siguranță preferatul meu, datorită echilibrului perfect și aromei sale revigorante. Am apreciat, de asemenea, combinațiile atent selectate de brânzeturi Delaco, care au completat perfect vinurile.

Această experiență mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vinurilor și m-a făcut să apreciez și mai mult munca și pasiunea din spatele fiecărei sticle. Recomand cu căldură o vizită la Crama Familia Darabont și o degustare la C House Milano pentru toți iubitorii de vin și brânzeturi.

Experiența Degustării Vinurilor Familia Darabont
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *