Descoperind Hotelul Ramonda și Muntele Rtanj: O Experiență Unică în Inima Serbiei

Recent am avut ocazia de a petrece câteva zile la Hotelul Ramonda, situat la poalele muntele Rtanj în Serbia. A fost o experiență de neuitat, care a combinat relaxarea într-un cadru natural spectaculos cu facilități moderne și servicii de înaltă calitate. Am plecat de la Arad și, după doar trei zile, am ajuns în Serbia. Fiind o țară pe care nu o mai vizitasem până acum.

Primii Pași în Serbia și Drumul către Sokobanja

Deși am primit multe invitații din partea prietenilor de a vizita Serbia, de această dată am decis să nu mai ratez ocazia. Am trecut prin Bulgaria și am traversat două puncte vamale, Vidin și Vrska Cuka, înainte de a ajunge la destinație. La RARIS Zajecar, la aproximativ 150 de kilometri de Craiova, am fost întâmpinați de Zoran Milovanović și Djordje Ilic. George care ne-au făcut șederea în Serbia mult mai plăcută și ușoară.

Hotelul Ramonda: Arhitectură și Confort

Hotelul Ramonda este situat la poalele muntele Rtanj, într-un peisaj de o frumusețe naturală rar întâlnită. Clădirea se întinde pe 15.000 de metri pătrați și este construită din piatră, lemn și sticlă, integrându-se perfect în mediul înconjurător. Hotelul este împărțit în două corpuri, primul fiind construit în urmă cu cinci ani, iar al doilea adăugat datorită succesului inițial.

Camere și Facilități

Primul corp al hotelului a fost conceput ca un boutique hotel de munte, cu 21 de camere, un centru SPA, un bar, un restaurant și o recepție. Al doilea corp este mult mai mare, având 47 de camere cu 120 de paturi, săli de conferință, un restaurant, un bar, o zonă SPA, spații pentru fumători, o sală de forță, locuri de joacă pentru copii, mese de tenis, biliard și fotbal, precum și o sală de cinema cu canapele confortabile.

Am fost impresionat de apartamentele spațioase, inclusiv de apartamentul prezidențial de 95 de metri pătrați, care include două camere de dormit, două băi, o cadă pentru hidromasaj și o chicinetă. De asemenea, multe camere au terase mari, perfecte pentru a organiza mici petreceri cu prietenii.

O Galerie de Artă în Hotel

Hotelul Ramonda nu este doar un loc de cazare, ci și o veritabilă galerie de artă. În fiecare an, artiști renumiți participă la o tabără de pictură, iar lucrările lor sunt expuse în hotel. Picturile și sculpturile pot fi admirate pe holurile hotelului, în camere și în sălile de conferință, oferind o notă culturală și artistică aparte.

 

Facilități SPA și Bazine Naturale

Una dintre atracțiile principale ale hotelului este zona SPA, care include două bazine interioare, mai multe tipuri de saună, jacuzzi, mini salină și dușuri surpriză. De asemenea, hotelul dispune de bazine exterioare și un iaz artificial, curățat cu ajutorul plantelor și al pietrișului, alimentat cu apă minerală din Muntele Rtanj. Am avut ocazia să ne relaxăm în aceste facilități și să ne bucurăm de efectele benefice ale apei minerale.

Gastronomie Locală cu Chef Bojan

Experiența culinară la Ramonda a fost la fel de impresionantă ca și restul facilităților. Chef Bojan ne-a pregătit o serie de delicii culinare, folosind ingrediente locale de la producători din zonă și de pe domeniul de vânătoare. La aperitiv, am savurat brânzeturi excelente, bacon, mezeluri uscate, salată și pastă de ardei. Felul principal a inclus gulas de vânat, ciolan de porc caramelizat cu piure de cartofi și carne de vițel gătită la slow cooker cu piure de rădăcinoase. Toate acestea au fost acompaniate de un rachiu aromat de gutui și un Cabernet Sauvignon premiat.

Explorarea Naturală a Muntelui Rtanj

Hotelul Ramonda este amplasat într-un context natural deosebit, la poalele muntele Rtanj. Acest munte este cunoscut pentru forma sa piramidală și pentru legendele care îl înconjoară. Se spune că Rtanj are energii speciale și este un loc de pelerinaj pentru cei interesați de spiritualitate și mistere. Am avut ocazia să explorăm această zonă și să ne bucurăm de peisajele spectaculoase oferite de munte.

Concluzie

Hotelul Ramonda din Serbia oferă o combinație perfectă de confort modern, artă, relaxare și explorare naturală. Amplasat într-un cadru natural spectaculos, la poalele muntele Rtanj, hotelul este locul ideal pentru o vacanță de neuitat. Cu facilități de top, un centru SPA impresionant și o experiență culinară de excepție, Hotelul Ramonda este destinația perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze și să se reconecteze cu natura.

Descoperind Hotelul Ramonda și Muntele Rtanj
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *