Povestea continuă cu celebrele degustări de vinuri și brânzeturi, organizate de către AsBO și DictionarCulinar.ro într-o locație fantastică la Casa Ghincea. De data aceasta a fost rândul celor de la Averești să ne încânte cu vinurile propuse. Vinurile și-au găsit partenera în brânzeturile Delaco.

Și de data aceasta au fost propuse pentru a fi degustate perechi deosebite care și-au îmbinat aromele și texturile într-un mod de-a dreptul sublim. Perechile aflate în concurs au fost următoarele:

degustare de vinuri Averesti și brânzeturi Delaco
degustări de vinuri și brânzeturi
  1. Zghihara Averesti sec – Camembert + crackers
  2. Chardonnay Averesti sec – Havarti cu pere (Delaco D’Exceptie)
  3. Busuioaca de Averesti – Rosé sec – Emmentaler + struguri rose
  4. Feteasca Neagra sec – Gouda (Delaco D’Exceptie)
  5. Busuioaca de Averesti – Rosé – Brie au Bleu + struguri albi

 

Chiar dacă unele perechi au fost ajutate de alte elemente, nu s-a considerat trișat. De fapt, acesta este și secretul unei degustări de calitate, găsirea unor combinații cât mai diverse, care să scoată în evidență generozitatea aromelor și texturilor participanților la duet.

La astfel de evenimente nu există propriu-zis o competiție. Este mai degrabă o sugestie de prezentare de combinații care să fie savurate de către papilele amatorilor sau profesioniștilor degustători.

Povestea vinului

Se spune că producerea vinului este o artă în care se combină măestria și pasiunea oenologului, la care o contribuție însemnată o au și elementele naturii –soi, sol, apă, soare. Rareori expertul poate fi pus în situația de a nu-și valorifica abilitățile. Chiar dacă elementele naturii pot fi mai puțin prielnice, oenologul trebuie să se folosească de cunoștințele sale pentru a crea cea mai bună licoare.

România de ani buni este în topul mondial al calității și cantității de vin, alături de țări cu tradiție ca: Franța, Chile, Italia.

Cu alte cuvinte, o propunere de vinuri provenite din România nu are cum să nu fie de excepție, având în vedere că de ani buni sunt folosite cunoștințele și tehnologiile de ultimă generație în domeniul vinificării la care se adaugă și condițiile naturale și mai ales pasiunea. Pasiunea este un element de care românul nu a dus niciodată lipsă. Ba chiar suntem considerați a fi unii dintre cei mai pasionali oameni. În aceste condiții în care pasiunea, natura, cunoștințele și tehnologiile moderne se combină, putem spune că este rețeta perfectă pentru a avea un produs de calitate.

Degustarea

Dacă în materie de vin avem propuneri românești pentru împerechere  avem niște produse europene, pentru a arăta care este identitatea reală a românului – tradițional și european, în același timp. Perechile vinurilor propuse de către Crama Averești sunt reprezentate de brânzeturile celor de la Delaco. Deja un clasic al degustărilor, produsul propus de către marca Delaco, vine și de această dată să ne încânte.

Din cele cinci perechi cu greu puteai să-ți alegi favoritul. Când credeai că gata ai găsit combinația perfectă, venea imediat perechea următoare și te seducea la rândul ei. Iar când ajungeai la final, doreai să reiei circuitul degustării fără să fi ferm convins că reușeai să îți alegi un favorit.

Chiar și așa fiind adeptul stilului clasic rămân pe combinația tradițională – Feteasca NeagrăGouda. Ambele se mulează mult mai bine pe vremea de toamnă capricioasă, indecisă și care îmbină elementele unei toamne târzii cu cele ale unei primăveri răvășite.

Povestea continuă – degustări de vinuri și brânzeturi
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *