Brânzeturi cum se cuVin reloaded – așa are fi trebuit să se numească prima  degustare din 2021. Având în vedere situația cu care ne confruntăm de mai bine de un an de zile, era aproape imposibil de organizat astfel de evenimente. Obișnuiam, alături de colegii de la AsBO să organizăm degustări de vinuri și brânzeturi.  

Brânzeturi cum se cuVin reloaded pentru că ultima degustare din 2020 chiar înainte de impunerea restricțiilor a fost cu vinurile Atelierului de vin Primăverii 43A, Am zis ca 2021 să începem tot cu ei. Între timp cei doi garajiști (de la fenomenul anilor 90 din Franța – vin du garaje), au trecut la următorul nivel și si-au perfecționat studiile și au zis să ne prezinte câteva din roadele muncii lor. 

Atelierul de vin

Revenind la termenul de garajist – el se referă la acei oameni pasionați de viticultură și vinificație. Aceștia reușesc să producă în cantități mici diferite variante de vin. În cazul nostru cei doi artizani au reușit să vinifice câteva soiuri într-un mod propriu și foarte interesant.  Nu o să intru prea mult în detalii tehnice legate de procesul de vinificare. O să prezint pe scurt vinurile care ne-au încântat la prima degustare a lui 2021: 

Crâmpoșie aromată (soi ne-omologat) – s-a dovedit a fi un produs extrem de interesant. Un vin pe care cu siguranță îl voi mai încerca.  Este genul de vin pe care să îl savurezi vara la o terasă sau pe marginea piscinei într-o zi toridă. 

Tămâioasă Românească, 

Rose, 

Fetească Neagră și Merlot, 

Merlot, 

Cabernet Sauvignon. 

Atelierul de vin Primăverii 43A

Concluzii

De obicei prezentam  și preferatul meu, dar de data aceasta nu o să o mai fac. La cele mai multe degustări aveam un vin sau o combinație pe care îl/o punem în vârful topului. Acum nu m-am putut decide pe care vin să-l punctez ca fiind cel mai interesant. Ar fi două variante: Crâmpoșia aromată și rose-ul. Ambele au avut atuurile lor. Crâmpoșia aromată ne-a delectat cu textura ușor uleiată și cu aromele fructate și fresh. În cazul rose-ului cea ce l-a scos în primul rând în evidență a fost tăria. Neobișnuit ca un vin rose să aibă aceste calități. Uzual vinurile rose au un caracter aparte, fiind vinuri ușoare, aromate și de cele mai multe ori recomandate celor indeciși și foarte apreciat de femei. Rose-ul celor de la Atelierul de vin Primăverii 43A iese din aceste tipare. Cu un volum alcool de 15,5 este ușor atipic, dar într-un mod extrem de provocator și interesant.  

Pentru cei care vor dori să savureze gama de vinuri ale Atelierului de vin Primăverii 43A produsele se găsesc în exclusivitate pe eBăcăne.ro. 

eBăcănie
eBăcănie
Brânzeturi cum se cuVin reloaded – Atelierul de vin
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *