Mihai Eminescu eveniment

Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu supranumit și Luceafărul Poeziei Românești.
Pentru a aniversa această zi Filarmonica Oltenia organizează un eveniment în data de 15 ianuarie – Ziua culturii Naționale. Începând cu orele 19:00 se va desfășura un concert coral cu lucrări semnate de Vinicius Grefiens, Radu Paladi, Ioan Bohociu, Paul Constantinescu, Tiberiu Olah, Eugen Petre Sandu, Gheorghe Cucu, Dariu Pop. Compozițiile au ca sursă de inspirație verisuri eminesciene, dar și elemente de tradiție românească.

Mihai Eminescu eveniment
Mihai Eminescu eveniment

În cadrul – Ziua culturii Naționale, operele vor fi interpretate de Corala Academică dirijată de maestrul Pavel Șopov cel care își completează, cu succes activitatea artistică, cu cea universitară. Maestrul Pavel Șopov a fost, în perioade distincte, dirijor al corului Filarmonicii “Oltenia” şi maestru de cor la Teatrul Liric “Elena Teodorini”. De-a lungul anilor, a desfăşurat şi o intensă activitate didactică, fiind profesor titular (o perioadă şi director) al Liceului de Artă “Marin Sorescu”, iar, în ultimii ani, lector universitar doctor la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova; actualmente, în paralel, îndeplinește calitatea de maestru de cor al Filarmonicii oltene.
Pentru cei interesați prețul biletelor este de 20 lei, iar pentru elevi/studenți și seniori prețul este de doar 5 lei. Biletele se pot cumpară de la sediul Filarmonicii Oltenia – str. Calea Unirii nr 16, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0251.414.698, program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00.
Audiție plăcută!

Ziua culturii Naționale – Concert la Filarmonica Oltenia
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *