Shazam

Este de multă vreme un trend ca filmele de la Hollywood să fie înțesate de efecte speciale. Personal sunt fanul tehnologiei, iar în materie de filme pe primul loc sunt 3D-urile. Aproape că nu poți savura o poveste pusă pe peliculă dacă nu are și câteva efecte speciale. Dacă fimul reușește să fie și 3D deja primii pași pentru a avea succes (îndeosebi comercial) au fost făcuți.

Unul dintre cele mai așteptate filme 3D ale începutului de an este și Shazam. Povestea este una tipică pentru filmele cu super-eroi. Personajul își descoperă talentul cu ajutorul prietenilor care îl iubesc și îl susțin. Până aici nimic special. Poate nici măcar numărul de efecte speciale nu este unul demn de menționat. Dar totuși povestea parcă atrage cumva. Are un ceva aparte.

În ultima perioadă filmele hollywoodiene parcă se întrec în scenarii presărate cu replici idioate, fâsâite care se doresc a fi pline de umor.

Totuși acest film m-a atras cu ceva. Deși nu excelează cu nimic, are un ceva aparte.

Povestea

Povestea este a unui tânăr adolescent abandonat care este trimis la mai multe familii care să-l crească. Într-un final ajunge în casa unor țăcăniți care ajung în cele din urmă să-i fie familie în adevăratul sens al cuvântului.

După o altercație la școală fuge la metrou. De acolo este selectat de către ultimul magician rămas în viață să-i fie urmaș.

De aici începe nebunia. Începe să-și descopere rând pe rând adevăratele puteri și într-un final ajunge să se lupte pentru binele omenirii.

O să mă opresc aici cu prezentarea poveștii lăsându-vă să descoperiți singuri adevărata față a eroului Shazam.

Vorbeam la început despre acel ceva al filmului. Cred că este vorba despre felul special în care reușește să te introducă în lumea adolescenței, în care poveștile cu eroi și visele îndrăznețe condimentau existența.

În plus replicile și glumele adolescentine parcă au mai mult haz puse în gura unor copii de 15 ani. Sunt mai naturale, își găsesc mult mai ușor făgașul.

Una peste alta pot spune că este unul din filmele bune de văzut seara târziu, cu prietenii, la un popcorn, atunci când ai chef de relaxare și vrei să te amuzi un pic.

Pentru cei care vor să vadă filmul, el rulează în cinematorgrafele Inspire Cinema din Craiova începând din data de 5 aprilie.

Shazam
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *