Comunicat de presă
Conferință de lansare a proiectului
E.P.I.C. – „Educație pentru Informație Corectă”
Craiova, 13 martie 2024
Noul proiect al Asociației Active Yourope urmărește dezvoltarea abilităților media ale tinerilor
Asociația Active Yourope are plăcerea de a anunța lansarea proiectului E.P.I.C. – „Educație pentru Informație Corectă”, nr. EFCIVIC_EM2023_02, inițiativă ce vizează dezvoltarea competențelor critice ale tinerilor în evaluarea informațiilor. Lansarea va fi marcată printr-o conferință de presă în data de 13 martie 2024, începând cu ora 13:00, în sala de festivități a liceului.
Proiectul E.P.I.C. își propune să dezvolte abilitățile și cunoștințele tinerilor pentru a deveni consumatori critici de informații, capabili să recunoască și să contracareze dezinformarea și știrile false. Contribuind astfel la educația media a tinerilor, proiectul vizează promovarea unei societăți bine informate și susținerea principiilor unei democrații sănătoase.
Prin sesiuni interactive desfășurate pe durata a șase luni, proiectul își propune să îmbunătățească capacitatea tinerilor de a lua decizii informate și să crească nivelul lor de conștientizare cu privire la impactul știrilor false.
La acest eveniment sunt invitați să participe, alături de reprezentanții promotorului, directorii unităților de învățământ implicate în proiect, actori locali, directori de școli, cadre didactice interesate, reprezentanți ai mass media și influenceri.
Proiectul E.P.I.C. – Educație pentru Informație Corectă este derulat de Asociația Active Yourope și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de F.D.S.C. – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu R.A.F. – Romanian American Foundation și cu sprijinul C.J.I. – Centrul pentru Jurnalism Independent.
Despre Asociația Active Yourope
Asociația Active Yourope este o organizație nonguvernamentală, non-profit, orientată spre educația, formarea profesională și culturală a tinerilor și adulților ce se implică activ în dezvoltarea comunității locale și crearea de parteneriate și rețele locale, regionale, naționale și internaționale.
Viziunea noastră este să creăm oportunități de învățare, formare, incluziune, dezvoltare personală pentru copii, tineri și adulți, indiferent de condiția socială a acestora.
Despre programul Efectiv Civic
Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.
Inițiativa are ca focus:
-
creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
-
dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte
Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.
Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă. Contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Despre RAF – Romanian American Foundation
Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice. Totodată dorește să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre. Oferă elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.
Pentru mai multe informații:
Dragoș Cuță, asistent proiect
Tel: +40729054723