Deja v-am obișnuit de mult timp cu proiectul blogosferic oltean Branzeturi cum se… cuVin. De asta i-am avut invitați pe cei de la crama Liliac, alături, bine-nțeles de brânzeturile Delaco. Crama Liliac este pentru a doua oară prezentă la degustările de vin pe care AsBO le organizează. Dacă prima dată am ratat prezența, acum am făcut tot posibilul pentru a fi prezent. Și nu mi-a părut rău.

Preambul

Evenimentul de data aceasta a avut atmosfera unui eveniment de început de vacanță. Chiar dacă nu mulți dintre colegi au apucat deja să plece, majoritatea eram deja cu gândul la destinațiile mai mult sau mai putin exotice. Și pentru pairingul de elemente al evenimentului să fie complet vinurile Liliac au fost la înălțime. Pentru mine primele două perechi de vin-brânză nu au făcut alceva decât să îmi doresc și mai mult vacanța. O vacanță de relaxare pe malul mării, unde stai pe un șezlong citind o carte bună, alături de un vin ușor acidulat-fructat-cu aromă de citrice. Și dacă vinul este și unul sec, dar puternic aromat și cu iz de soc, deja ambianța tinde spre perfecțiune. 

Deși nu sunt un mare fan al vinurilor albe, de data aceasta vinul preferat a fost de departe cel alb. Perechea numărul 2 a serii a fost pentru mine elementul surpriză:

Liliac Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France

Vorbesc despre elementul surpriză pentru că aproape întotdeauna am parte la aceste degustări de un vin care iese în evidență într-un fel aparte. Uneori dacă evenimentul prezintă elemente de maximă inspirație pot fi si mai multe perechi care ne aduc bucurie și răsfăț penrtu papilele noastre. 

De data aceasta perechile nu au reușit să mă surprindă, cât au reușit să o facă anumite vinuri și brânzeturi luate separat. Uneori ne place să experimentăm. Uneori experimentul este reușit, alteori aduce mai puțin plus-valoare. Dar, până la urmă farmecul acestor degustări constă și în plăcerea de a experimenta și descoperi. Importante sunt imaginația, gusturile și obiectele de joacă.  Deci cu alte cuvinte, vă îndemn să dați frâu liber imaginației. Simțiți-vă adulți, dar să vă bucurați ca un copil care descoperă lucruri noi.

Pairing-ul de la degustare:

 

  1. Liliac Private Selection Sparkling Rosé + Aperifrais Ile de France,

  2. Liliac Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France

  3. Liliac Rose + British Cheddar Delaco D’Exceptie,

  4. Liliac Red Cuvee (Feteasca Neagra si Merlot) + Cascaval Sofia Delaco,

  5. Liliac Unexpected 2.0 (vin desert din 7 soiuri de struguri) + Gorgonzola Delaco D’Exceptie.

Mulțumim și gazdelor noastre celor de la C House Milano din Craiova!

 

Branzeturi cum se… cuVin Liliac și Delaco
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *