Conceptul de tur ghidat al unui oraș nu este ceva nou. Ce este nou este ca el a început să fie implementat și în România.

Profitând de Expoziția Brâncuși de la Timișoara, am avut plăcerea de vizita orașul vechi al Timișoarei, la pas, cu un ghid local, Ludovic.

Nu cred ca are rost sa vă explic de ce Timișoara este mai șmecheră decât Craiova. Cu toate astea am să o fac un pic mai jos. O să dau un mic detaliu de ce lucrurile merg mai bine la Timișoara. Așa cum Dana Ilie, face tururi ghidate le Craiova, Vic face tururi ghidate la Timișoara, ambii au pagini de Facebook,  dar Timișoara are și site . Un mic detaliu, dar posibil sa conteze.

Îmi plac tururile ghidate, sunt mult mai simple față de autodocumentarea internautică, și dacă ghidul este potrivit, poți afla și explicații interesante.

Turul ghidat al Timișoarei a plecat de lângă Castelul Huniade, în apropierea căruia s-a și finalizat și a avut o incursiune atât spațială cât și temporală, ghidul plimbându-ne prin tot centrul vechi și ducându-ne prin istorie de pe vremea romanilor și până în timpurile noaste.

Ca să nu fac ”spoiler” la tot noianul de informații primite (oricum le-am și uitat), am să prezint doar 2 informații interesante:

1. Timișoara a fost pașalâc turcesc la un moment dat și turcii îi obligau pe băștinași să se spele.

2. Clădirile care aveau drept destinație bancă au stilizat unul sau mai mulți stupi de albine.

Recomandare de grad zero: folosiși turui ghidate. Desfac mințile.

Și era sa uit. Dacă aveți drum prin Timișoara, vă puteți caza la Hotel Arizona, un hotel într-o zonă liniștită, curat. Iar prețurile sunt decente 

Tur ghidat live, la pas, prin Timișoara
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *