G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness

Comunicat de presă

Finalizarea Proiectului G.A.I.A.

22 decembrie 2023

Asociația Active Yourope anunță finalizarea proiectului G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness, o inițiativă ambițioasă care a căutat să crească gradul de conștientizare privind schimbările climatice și să inspire acțiuni ecologice concrete la nivelul județului Dolj pentru a minimaliza impactul schimbărilor climatice.

Proiectul G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness s-a derulat în perioada 01.11.2022-31.12.2023 și este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, în cadrul proiectului cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People” (CSO-LA/2020/415-010).

Proiectul G.A.I.A., demarat acum un an, și-a propus să unească comunități, să educe publicul larg și să faciliteze implementarea de soluții durabile pentru diminuarea impactului schimbărilor climatice. Prin ateliere, campanii de informare și colaborări cu instituții școlare și cu entități non-guvernamentale, G.A.I.A. a reușit să atingă un public vast, să crească implicarea și conștientizarea tinerilor în domeniul protecției mediului, să semene semințele schimbării și să stabilească un fundament solid pentru viitoarele eforturi de conservare.

În cadrul proiectului, au fost realizate următoarele obiective principale:

– instruirea a 20 de tineri pentru a fi lideri ecologici pentru a promova acțiuni de conștientizare si combatere a schimbărilor climatice

– dezvoltarea unei atitudini ecologice în rândul a 100 de tineri folosind metoda de învățare de la egal la egal

– Creșterea gradului de conștientizare a 2000 de persoane cu privire la societatea durabilă prin implementarea unei campanii de conștientizare media

Realizările notabile:

  • un studiu privind percepția tinerilor asupa schimbărilor climatice.

  • educația a peste 120 de tineri în ceea ce privește importanța sustenabilității, protecției mediului și a combaterii schimbărilor climatice prin intermediul unor ateliere folosind medode de educație nonformaă.

  • o campanie de plantare pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului.

  • 4 ateliere privind schimbările climatice si dezinformarea.

  • vizite de studiu la Muzeul de Științe, Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu, Centrul Fosilifer de la Bucovăț

  • o campanie de constientizare și informare în mediul online.

Proiectul s-a adresat în primul rând tinerilor din județul Dolj prin implicarea lor activă în lupta pentru protecția mediului, dar și tuturor cetățenilor care doresc să se alăture efortului nostru.

Prin aceste inițiative, proiectul a contribuit la progresul social și economic. In acelasi timp facilitând o mai bună înțelegere și gestionare a impactului schimbărilor climatice. Reflectând asupra realizărilor proiectului G.A.I.A., suntem încurajați de progresul făcut și de impactul pozitiv asupra mediului și comunităților implicate.

Împreună, pas cu pas, facem diferența pentru planeta noastră.”

Pentru informații suplimentare: office@activeyourope.ro

G.A.I.A. – Green Action Initiative Awareness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *