Într-o lume în care experiențele culinare ne definesc și ne îmbogățesc paleta de gusturi, degustările de vinuri și brânzeturi devin o artă. Recent, am avut plăcerea de a participa la o astfel de experiență la C House Milano. Am fost introduși în lumea aromată și complexă a vinurilor Cramei Dradara, însoțite de selecția fină de brânzeturi.

Paring-ul

Înainte de a împărtăși cu voi impresiile mele, vă invit să urmați Crama Dradara pe rețelele de socializare. Ar fi frumos să fiți la curent cu noutățile lor. La degustare, am explorat o gamă variată de vinuri. De la Feteasca Regală la un cupaj roșu premium, care au fost perfect acompaniate de brânzeturi selecte, de la Aperifrais la Grana Padano Delaco D’Excepție.

Printre combinațiile propuse, asocierile care mi-au captivat cel mai mult atenția au fost Cupajul Roșu Premium și Grana Padano.  Cupajul a fost realizat din 50% Merlot 50% Cabernet Sauvignon. Această pereche a fost nu doar o îmbinare de gusturi și arome, ci o veritabilă călătorie culturală, care a adus în prim-plan bogăția și diversitatea patrimoniului vinicol și brânzeturilor.

Cupajul Roșu Premium s-a distins prin echilibrul său rafinat între notele puternice de fructe roșii și cele subtile de vanilie, rezultat din maturarea în baricuri de stejar. Sec, cu o culoare profundă și o aciditate bine echilibrată, acest vin a surprins prin complexitatea și persistența aromatică impresionantă.

Grana Padano, cu textura sa granulată și gustul fin, dulceag, ușor sărat, a fost complementul perfect. Aspectul său exterior, maturarea și consistența au creat un echilibru gustativ remarcabil alături de vin, oferind o experiență olfactiv-gustativă de neuitat. Aromele de alune și nuci ale brânzei au întărit și mai mult caracterul vinului, demonstrând că astfel de asocieri pot transforma o degustare obișnuită într-o experiență memorabilă.

Despre eveniment

Locația în care a avut loc degustarea, C House Milano, a completat perfect atmosfera. Ambianța elegantă și ospitalitatea cu care am fost întâmpinați au făcut ca fiecare moment să fie special. Meniul, atent selecționat pentru a se potrivi cu vinurile și brânzeturile degustate, a subliniat și mai mult angajamentul pentru excelență și pasiunea pentru gastronomie.

În cadrul degustării, am avut oportunitatea de a adresa întrebări despre procesul de vinificație. Răspunsurile primite de la Daniel Popescu, directorul de vânzări al Cramei Dradara, au adăugat o valoare inestimabilă experienței. Am aflat despre dedicația și atenția la detalii care stau la baza producției fiecărui vin, precum și despre filosofia cramei de a armoniza tradiția cu inovația.

Degustarea de vinuri și brânzeturi a fost nu doar o demonstrație de măiestrie culinară și oenologică, ci și o celebrare a tradiției și a pasiunii pentru produse de calitate. Crama Dradara și Delaco ne-au oferit o fereastră spre un univers al gusturilor autentice și al combinațiilor inspirate.  Am descoperit că arta degustării este o călătorie continuă de descoperire și apreciere.

Concluzie

Experiența la C House Milano a fost remarcabilă. Vinurile excepționale și brânzeturi selecte au creat un dialog unic. Locația a adăugat eleganță și rafinament întregii experiențe. Acest eveniment arată cum pasiunea și expertiza pot oferi savoare și emoție. Ne-a lăsat cu amintiri plăcute și curiozitatea de a descoperi mai mult.

 

Armonii Gustative: Vinurile Cramei Dradara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *