steag UE

Veste bună pentru români: astăzi s-a semnat acordul dintre Uniunea Europeană și Canada, acord care presupune liberul schimb dintre cele două țări. Acest acord trebuia semnat încă de joi, dar a suportat amânări datorate opoziției parlamentului Valon.

steag UE
steagul Uniunii Europene
steag-Canada
acord Canada

Românii vor putea beneficia de pe urma acestuia și prin prisma ridicării vizelor de călătorie către Canada. România și Bulgaria erau printre puținele state membre UE, ai căror cetățeni aveau nevoie de vize pentru a putea călători în țara nord-americană. Deși a solicitat ridicarea vizelor încă de la 1 ianuarie 2017, amenințând chiar cu folosirea dreptului de veto în ceea ce privește acordul, România a primit doar promisiunea ridicării vizelor în două etape: de la 1 mai 2017 ridicarea vizelor pentru cei care au mai călătorit in Canada sau în SUA, iar de la 1 decembrie ridicarea totală a vizelor pentru toți cetățenii.
Deși nu a obținut ceea ce și-a propus: ridicarea totală a vizelor de la 1 ianuarie 2017 pentru cetățenii români, delegația României se poate lăuda totuși cu performanța de a scăpa de vize, chiar și în două etape.

S-a semnat acordul dintre Uniunea Europeană și Canada
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *